dinsdag, november 02, 2004

Meningsuiting

daar was ik al bang voor: voor vanavond is een lawaaidemo afgekondigd op de dam nav de lafhartige moord op Theo van Gogh.
Die demo wordt opgehangen aan de vrijheid van meningsuiting. Is niks mis mee, maar net als bij Pim fortuyn zijn er ook nu weer een overdose aan schreeuwers omheen aanwezig die helemaal niet vóór de vrijheid van meningsuiting zijn. Althans, die willen dat zulks voor een deel van onze medelanders niet geldt! Iedereen moet mogen zeggen wat ie denkt, maar dat mag niet als er een islam-vlaggetje aan hangt.
Hou me ten goede, ik ben ongelovig in alle toonaarden, maar ik vind dit wederom een felle uitwas van hypocrisie. Zeg gewoon dat het OF om godsdienstoorlog gaat en dat je hier dus christelijkheid wenst OF zeg gewoon dat je legitimatie van vreemdelingenhaat wilt.
Dit gaat juist NIET om vrijheid van meningsuiting, dit is religieus fanatisme! En das een veel te lastig onderwerp om over te laten aan thans verontwaardigde schreeuwers.
En tja: dit is dan mijn mening, ik weet niet of die ook onder die vrijheid valt..

3 opmerkingen:

Opa-Buiswater zei

Ik ben het helemaal met je eens; de eerste oproepen van politiek getinte groeperingen gaan al rond over het internet. Ik hoef er zeker niet bij te vertellen uit welke politieke hoek de wind waait bij deze gasten??

begt zei

nee opa, dat is het enge hieraan: te veel fout gewin is hier in het geding. Voor het eerst ben ik blij dat de verkiezingen hier nog anderhalf jaar weg lijken...

Anoniem zei


Begt, Ik vind je reactie nog knap mellow. De moord op Van G. + de herverkiezing van Bush stemmen mij zeer...... what's the word....
Sober misschien? Nee, het is veel, veel erger...
Wat heeft het allemaal nog voor zin?
Of moet je gewoon je eigen hachie redden en zeggen: Fuck 'm!
Wat intresseert mij dat nou, rot op, ga weg, ga dood, tief op!
Ik kan het niet Begt, echt niet. Maar wat dan, wat dan? Elk woord
hierover is er een te veel en volstrekt niet relevant. Kijk eens naar de foto:
http://www.privatedog.org/index.php?id=515 Dood zijn is misschien nog niet zo'n slechte optie....door SJJ