dinsdag, januari 29, 2008

Sepa

Waar komt nu opeens weer de wens vandaan om een nieuw Europees banknummer te gaan maken? en, erger nog, waar komt het vertrouwen vandaan dat dat zal leiden tot lagere prijzen voor de consument?
Gisteren de aankondiging van SEPA, een project dat elke europeaan een nieuw, 18(!) posities lang banknummer gaat verstrekken.
Belangrijkste partijen hierin zijn Visa en Mastercard. juist ja, die partijen die altijd zo aan u lopen trekken dat u uw creditcard niet genoeg gebruikt en dat er vele voordelen voor u zijn te behalen.
Het voordeel moet nu zijn dat deze bankkaart in heel europa is te gebruiken. waar ontstaat toch die gedachte dat iedereen het hele jaar door maar door europa kruist en dan kwistig met zn geld strooit? Is dat niet voor een heel klein beetje happy few-volk? En is dat volk niet toevallig volk dat zich in de financiële wereld begeeft?

ik voorzie een ongekende ramp en, uiteraard, veel hogere kosten voor de particulier, die gewoon om de hoek zn broodje wil blijven kopen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

zeker handig die kaarten, maar nu op zee heb ik d'r niets aan. over een paar dagen hopen we weer land inzicht te hebben dan zullen we zeker weer gaan shoppen, pffff ik denk alweer aan een koud biertje. gelukkig doet de pc het ook weer

begt zei

aha, die beroepsgroep was ik vergeten: zeelieden geven natuurlijk ook overal geld uit. het worden er al meer.

Anoniem zei

ik zit deels in de recreatieve sector, een jacht overvaren van de Nederlandse Antillen via de Azoren naar Vlissingen.

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...