zaterdag, mei 30, 2009

In paradisum

"In het paradijs bezingen je de engelen"

Zo eens in de tijd komt het gesprek erop: welke muziek zou jíj nou graag op je eigen begrafenis gedraaid willen hebben? Immers, hoewel je het zelf niet meer hoort, wil je de gasten (als die er zijn) trakteren op een song die jij of je geliefden bij je leven vinden passen.
Al jaren heb ik een brieffie in mn portemonnaie met wat songtitels erop: mocht ik doodvallen (wat ik- naar zeggen- kán), dan hoeft men slechts mijn knip open te trekken voor koffie, drankje en muziek.
Het is wel regelmatig een ander brieffie geworden overigens, want mijn jarenlange Joy Division-verslaving verplichtte mij hun "Love will tear us apart" erop te zetten. Dat nummer staat er nog slechts in potlood op omdat twee andere songs er inmiddels wat vaster op prijken. De ene is het onbeschrijfbaar mooie "Days" van The Kinks en de andere is sinds lang "Feest" van the Scene.

En nu komt het: u mag het zeggen. Vind u deze nummers passend (en komt u ze dan ook aanhoren) of heeft u betere suggesties??

"In het paradijs bezingen je de engelen"

10 opmerkingen:

tkorsel zei

ik ken de beide nummers niet, maar ik kom ze graag beluisteren... Of zal ik ze eerst maar even downloaden... zou je trouwens je nabestaanden niet ook graag nog ff pesten en op 'n nr van fransje of marco trakteren... ;)

Anoniem zei

Ik heb een top 5 van liedjes maar op numero 1 staat de Ballade van onsterfelijkheid van Lennaert Nijgh/Boudewijn de Groot.

Hans

begt zei

mooie bijdrage, hans, ik ga er maar eens een lijstje van reacties aan wagen.

Wie nog meer?

frommel zei

en "laat me" dan?

tkorsel zei

moeten het perse passende nrs zijn, zoniet zou ik bijv kiezen voor poor mouth van 16 HP

begt zei

"laat me"is met afstand het mooiste lied in onze eigen taal, dat klopt. maar om je nou bij je uitvaart te laten voorstaan op het feit dat je je eigen gang wilt gaan en dat je wilt blijven zwerven, dat zie ik dan weer niet zo...

en uiteraard is het aan jezelf om te kiezen of je gewoon kiest voor het mooiste of juist voor het meest passende nummer...

Kiwi zei

James Blunt? ;-)

begt zei

hihi@kiwi

Anoniem zei

Feest van The Lau is er een die je er absoluut op moet houden.
"het feest is geeindigd zoals het begon, lach nog eenmaal naar mij, wees tevreden."
Mocht je me voor zijn zal ik naar je lachen.

Stefan.

tkorsel zei

trouwens niet "love will tear us apart" is het nummer wat je moet draaien maar "new dawn fades", toch wel het 'beste' van JD... maar goed dat is een kwestie van smaak...

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...