vrijdag, januari 20, 2012

Rundskop- Michael R. Roskam


Weinig films uit de lage landen van vorig jaar die zoveel besproken zijn als deze. Een Belgische productie die losjes improviseert op het waargebeurde verhaal van de hormonenmaffia , die eind jaren 80 de Vlaams en Waalse landbouw behoorlijk in zn greep hield.

In deze film draait het om Jacky, een simpel-van-geest boerenzoon die al zn hele leven woont en werkt op een boerderij met een forse veestapel. Hij is met de grote koeien en stieren op- en meegegroeid. Dat meegroeien gebeurt vooral door het massaal slikken van groeihormonen, dezelfde die hij ook aan het vee verstrekt.
Omdat je zulks nu eenmaal niet bij de drogist haalt, komt hij in aanraking met nogal louche figuren. Gedoemd te mislukken, alles en iedereen in deze film heeft een zweem van pech, tegenslag en stilzwijgend leed om zich heen. Het moet wel mis gaan.

Geen gemakkelijke film, veel ongemakkelijke stiltes, had wellicht ook wel een kwartiertje korter gekund. Maar boeiend, dat zeker .

Voor de geoefende filmkijker..

Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...