maandag, januari 23, 2012

Animal Kingdom - David MichôdAustralië is hard op weg om zich een goede leerling te tonen van het Britse sociaal drama. Filmisch gesproken dan he, politiek laat ik me er niet over uit.

In deze film komt een 17-jarige jongen uit een trailertrash-milieu alleen te staan als zijn moeder door een overdosis overlijdt. Liefdevol wordt hij door oma opgenomen, maar dat blijkt eerder een stap achteruit dan andersom.
Oma blijkt de sturende factor in een criminele familie die een hevige strijd met de lokale politie uitvoert. Rechercheur Guy Pearce (die we allen kennen van Memento) ziet in dat de jongen rechtstreeks het slechte pad bewandelt als ie bij z'n ooms blijft wonen. er gebeurt van alles, de sympathie van de kijker wordt geacht heen-en-weer te slingeren tussen het maffiose ruwe-bolster-gedrag van de criminele familie en de daar juist tegen strijdende politie.

Bij vlagen rauw, maar heel vaak knap integer. Lang niet sjlecht...

Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...