dinsdag, augustus 21, 2012

Submarine- Richard Ayoade

Submarine op IMDb

Erg leuke film die het midden houdt tussen coming-of-age en tragikomedie. Het draait allemaal om de 15 jarige Oliver , die zich ten doel heeft gesteld om zeer snel 2 problemen op te lossen.
Hij wil het meisje van zijn dromen bemachtigen en bezitten, om aldus niet meer als maagd over het schoolplein te hoeven. Daar komt ie behoorlijk ver mee.
Andere issue is zijn moeder afhouden van haar groeiende gevoelens voor de nieuwe buurman, die niet geheel toevallig een oude jeugdvriend blijkt te zijn.

Het leukste deel van de film is het deel waarin Oliver gesprekken met zichzelf voert om over de meest uiteenlopende zaken controle te houden. Van de stand van de dimmer in de slaapkamer van zn ouders, tot aan de dvd's die de nieuwe buurman uitbrengt als motivatie-goeroe.

De in Britse films onvermijdelijke Sally Hawkins speelt niet onverdienstelijk de afstandelijke moeder, de niet misse Paddy Considine de bizarre buurman.
Prettige film, Britse cinema is nog steeds van hoog niveau.

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...