zaterdag, juli 20, 2019

Alibi - Johan Nijenhuis

Alibi op IMDb (5,7)
Door een schrijnend gebrek aan verversing op mijn inputzender Film1 én door een tamelijk gebrek aan tijd voor zaalbezoek klik ik heden ten dage bij de gekste titelsop [REC}. Deze bijvoorbeeld.

Lijdt aan het manco waar veel Nederlandse films aan lijden: een mager haakje waar een heel verhaal aan moet worden opgehangen, zodat het geheel een beetje leuk overkomt. In deze film is de onvermijdelijke crush die de hoofdrolspeler heeft op een leuk meisje er een die gehinderd wordt door zijn beroep: hij is namelijk alibi-verzinner bij een alibi-verzinbedrijf. Op bestelling fabriceert hij leugens en onwaarheden, zodat de klant wegkomt met zijn smoesjes.
Maar ja, dat werkt natuurlijk niet goed als je verkering wilt krijgen met dat serveerstertje dat juist op zoek is naar het pure, naar de echtheid in de mens. Heel veel leugens en bijna-momenten later gaan ze op voor de finale kans. "Krijgen ze elkaar"?


Met: Achmed Akkabi, Georgina Verbaan, Frederik Brom

Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...