zondag, december 13, 2015

Zurich - Sacha Polak

Zurich op IMDb
Makkelijke films zijn het niet, die van Sacha Polak. Eerder al zag ik haar "Hemel" over een seksueel zoekende vrouw, dat was geen hapslikweg-film. Ook deze "Zurich" is dat niet.
Wende Snijders speelt Nina, een verwarde vrouw. Ze is uit het veld geslagen door de dood van de vader van haar dochtertje. Bij diens dood blijkt de man, een vrachtwagenchauffeur, ook in een ander gezin de vader te hebben gespeeld. Nina kan het niet aan, minder nog het verlies van haar man dan het ontmantelen van een dubbelleven. Ze kijkt anders tegen haar kind aan en weet niet meer hoe ze verder moet. Rigoureuze beslissingen moet ze nemen: ze laat haar kind achter bij het andere weduwe-gezin, ze vlucht. Ze gaat onderweg leven, langs de snelwegen. Met alle risico's en dubieuze ontmoetingen vandien.

Wende Snijders speelt goed. De rol zal haar veel kracht gekost hebben, maar ze kan het aan. Ze draagt de film, die niet makkelijk wegkijkt maar wel boeit.

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...