dinsdag, december 06, 2016

10 Cloverfield Lane - Dan Trachtenberg

10 Cloverfield Lane op IMDb (7,3)
Thriller met 2 gezichten. Waarvan het ene me zeer aanstond en het andere me belachelijk toekwam. Gelukkig zat dat belachelijke deel pas aan het eind. Daardoor kon ik een aardig deel van de ruim twee uur meegaan in een spannend ontvoeringsverhaal. Claustrofobia galore!

Michelle komt bij na een stevig auto-ongeluk. Maar waar is ze in vredesnaam? Ze vindt zichzelf terug aan een infuus, op een matras, in een cel. Al snel blijkt dat ze daarin is vastgezet door Howard, een ex-marineman die volledig leeft op samenzweringstheorieën. Hij meldt haar dat hij hulp verleende bij het ongeluk , haar uit de auto heeft gehaald en hier heeft verpleegd. Maar, zo meldt hij erbij, ze mag blij zijn dat hij haar vond want de aarde staat in brand. Het ongeluk was -aldus Howard- het gevolg van de lichtflits van de nucleaire klap die plaatsvond toen buitenaardse krachten Amerika aanvielen. Maar bij hem zit ze veilig.
Inderdaad merkt ze al snel dat hij goed voorbereid is. Het huis is afgesloten van de gevaarlijke, want stralende, buitenwereld. Eten genoeg en er blijkt zelfs een andere man in huis te zitten die vrijwillig het huis in is gevlucht.
Gaandeweg begint Michelle te twijfelen aan de goede bedoelingen van Howard, zeker als hij de andere man belaagt en tenslotte uit de weg werkt. Is hij dan toch niet de redder, is hij gewoon een ordinaire ontvoerder? Maar wat als het wel waar is, hoe redt ze zich dan buiten het huis?

Zoals gezegd: het beklemmende eerste deel van de film is goed. De rest moet u zelf maar beleven.

Met : John Goodman, Mary Elisabeth Winstead

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...