vrijdag, december 30, 2016

London has fallen - Babak Najafi

London has fallen op IMDb (5,9)
Terrorisme is de excuustruus van het wederzijdse geweld. Om het te bestrijden schaft men wapens aan van types die tegelijkertijd met je vijand handelen. Als je dus een cel uitschakelt, kun je er zeker van zijn dat er een nieuwe opstaat. Die je weer moet bestrijden, voordat ie jou bestrijdt.
Dit spelletje heeft een naam gekregen en heet "wapenwedloop". We zullen er nooit vanaf raken, niet in our lifetime.

Dat gezegd hebbende kun je deze film in ieder geval iets beter accepteren: het is een pief-paf-poef verhaal dat dit keer in London handelt. Opnieuw wordt de Amerikaanse president belaagd door terroristen uit het Midden Oosten. Dit keer heeft de onheilsprofeet Aamir Barkawi ook nog een persoonlijke reden om het verfoeide westen te attaqueren: zij hebben immers een bom laten droppen op het huwelijksfeest van zijn dochter, waarbij een groot deel van de familie omkwam. Nog meer dan wereldheerschappij is wraak dus de drijfveer voor zijn misdaden.
De Britse premier wordt in een ziekenhuis vergiftigd en alle wereldleiders draven op voor de begrafenis. Een mega-operatie natuurlijk, die ook om mega-beveiliging vraagt. Helaas: politie en geheime dienst blijken geinfiltreerd door kwaadwillende terroristen. Drie a vier wereldleiders komen om, half London stort ineen maar de zo vurig gewenste scalp van de Amerikaanse president hebben ze nog niet. Een klopjacht volgt. Met opnieuw veel heldendaden van de super-agent Mike Banning, die niet alleen persoonlijk beveiliger maar ook persoonlijke vriend van de president is. Dus waagt hij zijn leven een keer of zeven. En , spoileralert, hij wint het van de boeven.

Met Gerard Butler, Aaron Eckhardt, Morgan Freeman

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...