dinsdag, maart 21, 2017

Mein Blind Date mit dem Leben - Marc Rothemund

Mein Blind Date mit dem Leben op IMDb (7,1)
Fijne niets-aan-de-hand film , uitstekend voor de maandagavond. 3 mensen in de zaal en tóch een nagesprek, waar maak je dat nog mee?

Saliyah is een jonge vent van Sri Lankese afkomst die het goed doet op school. Kort voor zijn Abitur overkomt hem echter iets vreselijks: een aandoening aan zijn netvlies maakt dat zijn zicht afneemt tot slechts 5 procent van het gebruikelijke. Vanwege zijn eerdere uitstekende resultaten krijgt hij alle medewerking om zijn diploma te halen.
Voor hem is daarmee echter de kous nog niet af: hij wil door. Al vanaf zijn vroege jeugd wilde hij hotelier worden, een branche waarin volgens hem de hele wereld samenkomt. Het is natuurlijk de goden verzoeken: hoe wil hij die stevige opleiding doorstaan als hij niet ziet welke kamer hij schoonmaakt, welke drankjes hij mixt en inschenkt en welke tafel hij op welke wijze aan het dekken is?
Hij krijgt hulp en onvoorwaardelijke steun van Max, een medestudent die wel inziet hoe briljant Saliyah eigenlijk is. Samen slaan ze zich er wel doorheen, denken ze. Maar daarvoor moeten ze elkaar regelmatig als alibi, steun en backup dienen. Gaan ze slagen voor hun diploma ?

Hoewel je de plot al mijlenver zijn bochtjes ziet nemen, is dit toch gewoon een leuke en lekkere film. Doe je niemand kwaad mee.

Met: Kostja Ulmann, Jacob Matschenz , Anna Maria Mühe


Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...