woensdag, maart 22, 2017

In the fog (V Tumane) - Segey Loznitsa

In the fog op IMDb (6,8)
Zeer moeizame maar niet verkeerde Oosteuropese oorlogsfilm. Bij vlagen even doorbijten, maar het vertelde verhaal was interessant.

1942, Wit Rusland. De soldatenpakjes kennen een Russische, een Partizan- en een Duitse editie. Voor de nijvere bevolking is het bijna onmogelijk om onpartijdig te blijven en aldus schadevrij te overleven.
De keuterboer Sushenya krijgt in zijn schamele hutje bezoek van twee partizanen-soldaten. Ze komen hem op halen. Hij beseft wat er staat te gebeuren, probeert nog zijn vrouw gerust te stellen maar dat gaat moeizaam.
In hun midden wandelt hij naar de onherbergzame plek waar hem ongetwijfeld zijn einde staat te wachten. Hij weet dat deze partizanen, waarvan één een oude schoolmakker is, hem de dood van drie van hun collega's in de schoenen zullen schuiven. Ze gaan er daarbij van uit dat hij hen verraden heeft aan de Duitsers.
Redding voor Suzhenya komt er als het partizanenduo op hun beurt onder vuur komt te liggen van andere milities. Al snel blijkt dat Suzhenya helemaal niet op die redding zat te wachten. Immers; hoeveel is er waar en hoeveel is er onwaar van de beschuldigingen? Zelfs als hij het niet gedaan heeft, kan hij onmogelijk blijven leven in de gemeenschap waar hij vandaan komt.

met: Vladimir Svirskyi, Vladislav Abashin, Sergey Kolesov

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...