zondag, oktober 29, 2017

The Idol (Ya Tayr El Tayer) - Habu-Any Assad

The Idol op IMDb (6,2)
Bloedserieus verhaal (waargebeurd) verpakt in een soort jeugdfilm.
Mohammed Assaf woont in de Gazastrook , zijn familie en vrienden hebben zwaar te leiden onder de Israëlische bezetting. Zijn enige afleiding bestaat uit zingen, samen met zijn zusje en vrienden begint hij een bandje. Al gauw blijkt dat hij talent heeft en ze beginnen er een bijverdienste aan te krijgen.
Wanneer zijn zus nierpatiënte blijkt, steken ze samen alle centjes in de behandeling. Helaas, het mag niet baten: ze overlijdt op veel te jonge leeftijd.
Mohammed heeft haar beloofd te blijven zingen, maar het gaat steeds moeilijker in het door oorlog vernielde en zwaar onderdrukte Gaza. Hij wil mee gaan doen aan Arab Idols, maar daarvoor moet hij het land ontvluchten.
Dat lukt, hij regelt een vals paspoort en vlucht over de grens naar Egypte. Daar werkt hij zich naar binnen bij de audities en het lukt hem deel te nemen aan de competitie. Zijn voortvarende succes in de competitie maakt dat zijn thuisland even de oorlog kan vergeten en gewoon weer even kan hopen.
U snapt: hij wint.

Waargebeurd verhaal, ik weet het allemaal nog. Het is serieus, maar in deze film is het luchtig verpakt.

Met : Tawfeek Barhom

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...