zaterdag, augustus 22, 2015

Viva La Libertà - Roberto Andò

Viva la libertà op IMDb
Bij mij kan ie geen kwaad doen. Hij had al een aardige conduitestaat opgebouwd met een reeks opmerkelijke rollen (Il Divo!!) , maar sinds de fabuleuze Jep Gambardella in de wonderschone film "La Grande Bellezza" heb ik m heilig verklaard. Ik ben nog net niet verliefd, zeg maar.

We hebben het over Toni Servillo. Karakteracteur. Expressie en intonatie, vriendelijke trekken en duistere kanten, getormenteerd gelaat en onweerstaanbare glimlach. Wow. Simpel : wow!

Deze film is absoluut een vehikel voor het acteertalent van Servillo. Hij speelt een dubbelrol in een verhaal  dat je meteen doet denken aan "Being There". Servillo is de politicus, een belangrijke oppositieleider die langzaam uitgerangeerd raakt en al het kruit verschoten heeft. Hij besluit tijdelijk te verdwijnen, even ondergedoken bij een oude vriendin in Parijs. Zijn vrouw weet niet waar ie zit, zijn medewerkers weten het niet. Te arren moede nemen ze contact op met zijn broer (dus ook een rol van Servillo), een filosoof die in de loop der jaren het padje kwijt is geraakt en in een inrichting is beland. Zolang hij zijn medicatie neemt, is ie goed aanspreekbaar.
Al snel rijpt het plan om de broer te laten stand-innen voor de verdwenen politicus. Hij gaat het aan, vastbesloten om zijn broer - met wie hij al jaren geen contact meer heeft- alsnog een hak te zetten. U snapt het: zijn filosofische aanpak van het harde politieke vak doet de anderen schrikken, doet heilige huisjes schudden en doet opiniepeilingen omslaan.
In de tussentijd komt de broer geheel tot rust in en om Parijs. Eigenlijk lijken beiden er beter van te zijn geworden, lijken ze beiden een nieuwe vrijheid te hebben bereikt.

Met : Toni Servillo, Valeria Bruna Tedeschi, Valerio Mastandrea

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...