donderdag, maart 04, 2010

Wrik Wrak

de verkiezingen van gisteren tonen aan dat ons land zichzelf definitief de vernieling in heeft geholpen. de gespletenheid is dermate groot dat bijna geen enkele stad in het land een beetje coherente coalitie kan maken.
als een hoofddoekjesverbod een onwrikbaar punt in je formatie is, dan ben ik benieuwd of je uberhaupt een partij vindt die met je wil werken. En zonee, dan noem je het een cordon sanitaire en scheld je lekker weer vier jaar door.

Gek genoeg is het enige dat het land nog kan redden een totalitaire uitslag: alleen als Wilders in juni de absolute macht haalt, kan t land nog ergens naar toe bewegen. zoniet, dan vechten we elkaar gewoon weer vier jaar de tent uit. Lekker vooruitzicht, met de komst van Zwakker Nederland en haar debiele zusje in ons bestel.

Wat mij betreft mag nederland als land op de schroothoop, ik ben voor een directe fusie met belgie en of duitsland om ons weer enige frisheid te verschaffen...

25 opmerkingen:

Frank zei

Huil niet te vroeg, nu Agnes Kant op is gestapt wordt het 9 juni politieke landschap wellicht weer heel anders. Misschien komt Jan M. weer terug en loopt de PVV weer langzaam leeg, je weet maar nooit. Misschien ook wel wishfull thinking.

Herr Meijer zei

Herr Meijer vindt al jaaaaaren dat Nederland wel wat Deutsche grondigheid, punctualiteit en vooral hoofelijkheid kan gebruiken.

Herr Meijer zei

Hoofelijk? Hoffelijk. Dat bedoel ik, met punctualiteit.

begt zei

nogal tegengesteld, deze reacties. en da's tekenend.
ik doe voorlopig even niet aan hopen...

Unknown zei

Nederland is knock-out en er is niemand om haar op te lappen...
Ik zie de Wilders-gekte ook alleen maar sterker worden inderdaad. De overwinning in Almere zal twijfelaars volgens mij juist alleen maar over de streep trekken. (in plaats van toch niet doen vanwege schaamte)
Als er een tijd is om niet verdeeld te zijn dan is het nu wel. Daarom moeten de PvdA, GroenLinks, D66 en SP nu juist samen een blok vormen. Laat de kiezers echt kiezen, de puinhopen van Wilders of een (centrum)linkse coalitie die de crisis aan gaat pakken in plaats van de Moslims. Zo maken we volgens mij een kans, ook al is die niet groot...
Op elke andere manier zie ik het niet gebeuren dat Wilders uitgesloten kan worden, wat er dan allemaal gebeurd wil ik nog niet aan denken...

begt zei

Chapeau, Dali! scherpe analyse...
ik denk dat t inderdaad niet anders kan dan dat er bondjes gesloten worden.
één blok tegen rechts, de rem erop.

Frank zei

Het zou inderdaad fijn zijn als we van te voren konden weten welke partijen na de verkiezingen samen te gaan regeren. Dat maakt stemmen iets minder een soort kansspel, waarvan de echte uitslag pas maanden na de verkiezingen bekend zijn. Dat vereist dus wel dat partijen als cda, d66 en pvda eindelijk eens echt kleur bekennen.

Herr Meijer zei

Waarom kiezen we nog immer en altijd op gezichten en gezindten? Waarom kiezen we niet de beste mensen voor de essentiëelste zaken?

Landelijk elk jaar op 5 mei kiezen. dit jaar: Financiën, Buitenlandse zaken en Cultuur. Volgend jaar Economische zaken, Ontwikkelingshulp en Onderwijs. Daarna: Defensie, Huisvesting en Binnenlandse zaken. Enzovoorts.

En om de vier jaar gemeentelijk stemmen, op zaken die gemeentelijk zijn: komt ergens een industrieterrein, wanneer en waar komt er woningbouw, wat te doen met de noodlijdende fanfare. Daar mag kleur aan, gezindte, stroming, richting. Letterlijk Colour locale.

Nu is het allemaal weer veel te vertroebeld: iedereen kijkt alleen maar wat die asblonde VVV-fan gaat mekkeren. Dat gaat toch nergens over, bij gemeenteraadsverkiezingen? Een gevallen kabinet om Uruzgan, werkeloosheid, kilometerheffing, gezinshereniging, allemaal issues afgelopen week die totaal niets van doen hebben met gemeenteraadsverkiezingen.

En landelijk kopstuk (en bekstuk) Kant stapt op. Waarom? Als bazin zijnde van alle gemeentelijke SP-partijen? Raar. Vertroebeld. Onlogisch.

begt zei

ik weet dat cliche klint, maar vergeet daarin de rol van de media niet. door te hameren op debatten, door te doen alsof de pvv grote winnaar is terwijl het slechts om twee steden gaat waar men zich durfde te vertonen, door ook analytisch en peilend alles door te trekken naar landelijke trends, door maar klakkeloos over te nemen dat de publieke omroep links is, dat de ene krant zuur, de andere sensationeel en de derde elitair is, daardoor gaat het frans bauer- en idols publiek vanzelf zo denken.
hebben we zelf gecreeerd, dat monster

Anoniem zei

Waar zijn Koot & Bie gebleven met hun Tegenpartij?

begt zei

@anoniem dat is een beetje rare vraag. de tegenpartij dreigt op dit moment de grootste te worden in nederland..

Anoniem zei

Uiteindelijk isdie tegenpartij niets geworden!

Burt Big zei

Om te beginnen moeten "we" van links beginnen met onderkennen dat er kennelijk een enorme omvang aan onvrede in de samenleving is ter grote van zo'n 25 kamerzetels!
Daar moeten we dus aan werken. Hoe kan dat? Wat is er aan de hand? Waar zit de onvrede?

Het zit in ieder geval aan gebrekkige communicatie over dat wat er wel gebeurt in dit land. De manier waarop de problemen wel aangepakt worden.

pak de onvrede aan, neem de Wilders-kiezer in ieder geval in die zin serieus! Er zijn een paar miljoen mensen zo wanhopig, of gebrekkig voorgelicht, dat ze er een stem op een idioot voor over hebben!

Steeds maar roepen dat we tegen Wilders en de PVV moeten zijn, en om het hardst zijn standpunten ridiculiseren, verandert nog niets aan die onvrede. Dat zal blijven sluimeren. Daar moeten we dus een antwoord op verzinnen! Daar moeten we een alternatief voor bieden.

Zet de twee "blokken" dus niet recht tegenover elkaar, daar krijg je de Wildersstemmers niet mee over de streep denk ik, die voelen zich dan alleen maar weer genegeerd en worden daarmee, voor hun gevoel, slechts bevestigd in hun PVV-stem. Wilders spint garen bij het negeren van de partij, zijn electoraat zal daardoor slechts groeien, en de gespletenheid van de Nederlandse maatschappij groeit recht evenredig mee.

begt zei

de onvrede is geregisseerd, Burt, en razend knap ook. Ik denk namelijk dat ie er in wezen niet zit, maar dat juist het benoemen ervan het effect heeft gehad dat iedereen denkt dat het zo is.
Hoe dat de maatschappij weer uit kan stromen? ik denk door het neerzetten van "iemand die eindelijk zegt wat het volk denkt" , die "daadkrachtig" is en die "dit land brengt wat het nodig heeft" .
ofte wel: laat ze maar s n tijdje regeren, laat ze maar s n tijdje uitvoeren, dan kunnen we zien of de boel dan opgelost wordt.
en pas dan kunnen ze zien of hun onvrede terecht is, als blijkt dat het verdomd niet mee valt om 17 miljoen meningen aan elkaar te verbinden ipv tegen elkaar uit e spelen

Burt Big zei

Helemaal mee eens Begt. Vandaar ook mijn pleidooi voor betere communicatie! We moeten uitgelegd zien te krijgen dat het best goed leven is in dit land!

Het is een beetje vergelijkbaar met de veiligheid. Sinds Pim Fortuin in 2001 is gaan roepen dat het zo onveilig is in dit land, én door ons zware overschot aan campingzenders, ieder kind met een gebroken polsje breeduit op TV komt in "hart van 5 in het land shownieuws uit úw buurt"-achtige (flut)programma's, dénkt half Nederland ook dat het onveilig is in Nederland.
De criminaliteitscijfers zeggen iets anders...

Unknown zei

Laat 'het linkse alternatief' daarom dus met een lijst punten komen waarmee ze de heersende onvrede aan willen pakken. Als u op een van ons kiest krijgt u dit!
Niet tegen Wilders of al zijn plannen ridiculiseren maar een duidelijk en goed alternatief er tegenover zetten.
De meeste mensen weten niet wat Wilders plannen zijn maar ook niet van de andere partijen, echter Wilders benoemd de onvrede tenminste, is het gevoel. Of dit nu terecht is of niet...

Herr Meijer zei

Wilders weet zélf niet eens wat zijn plannen zijn. t Is iemand met een a teveel voor regeren; hij kan alleen maar reAgeren.

De Hoornse politiek heeft ook zo'n reageerder, Tonnaer of zo. Een blaatschaap dat altijd iets met een kalf en put en gedempt of zo aan het reageren is. Maar ja, ik geloof dat-ie nu 5 zetels heeft, dus zo'n mediageile aanpak werkt wel.

begt zei

als ik de laatste 3 reacties mag samenvatten, is het dus tijd voor een "great communicator", een reclamebureaufiguur die t niveau van Kluun ontstijgt en die eens een prachtige verzameling tegengeluiden op schrift stelt, of aan de pruik van geert vastspijkert. Een Ramsey Nasr of zo, iemand die dat ook nog s geloofwaardig kan.
De Communicatie Partij Nederland, zou die t als merk redden??

Groucho Marx zei

Politiek is de kunst om problemen op te zoeken, ze overal te vinden, ze onjuist te beoordelen en er de verkeerde remedie tegen in te zetten.

Herr Meijer zei

Fijne coalitie de komende jaren in Hoorn, jongens: VVD, VOC en Tonnaer. We gaan het meemaken.

begt zei

hoorn is terug in de voc-tijd. Ik lees t echt, op de nhd-site: "eindelijk een daadkrachtige raad en de pvda aan de zijlijn".

We zijn terug in de tijd vna JP Coen, we gaan die inlanders eens flink over de kling jagen.
zul je zien, over vier jaar zijn we weer terug naar 60000 inwoners. (of minder)

Herr Meijer zei

... leg uit? ... 60.000 of minder? Vanwege?

begt zei

ik voorzie een leegloop.

dan kun je er vervolgens over discussieren of dat goed of slecht is...

Herr Meijer zei

Een leegloop? Waarheen? Kreileroord? Australië? Waar kunnen de vele tweeverdienende hypotheekslaven heen als ze hun huidige huis aan de straatstenen niet kwijtkunnen? Waar moeten de vele gesubsidiëerde reggaeliefhebbers heen die nergens goedkoper kunnen huren dan rond de Pergola?

:)

Goed, genoeg gelachen, ik heb zin in vanavond, om tijdens een lesje vinylogie in Swaf weer goed op mijn kloten te krijgen van jou, Dennes en Jono :)

begt zei

wat dacht je van Almere?

ok, genoeg gelachen...

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...