donderdag, oktober 28, 2010

Elk vooroordeel heb zn voordeel

Het heeft effe geduurd, ik ben er echt ff fysiek onpasselijk van geweest. Al die rechtse gelijkhebberigheid, al die schofferende opmerkingen van Wilders deden mij het ergste vrezen voor een winterse sfeer de komende 4 jaren lang.

De afgelopen 2 dagen echter bieden hoop voor de toekomst:
-Rutte tolt als een tsetsevlieg om zn eigen politieke as om zichzelf maar vrij te pleiten
- CDA'ers mekkeren zich suf over de vrijheid van meningsuiting van mevrouw Ferrier, waardoor t niet meer lang kan duren of t kabinet is gereduceerd tot 75 zetels en de lijst Ferrier is een feit.
- VVD toont onderlinge verdeeldheid doordat hun nieuwe fractievoorzitter Blok een politieke autist blijkt te zijn, die niet door de regels van t spel heen kan kijken en achter t spreekgestoelte staat alsof ie wil laten zien dat ie echt "de grootste heeft van het hele schoolplein".
- de SP valt niet langer de PVDA aan, maar roept gewooon geregeld de premier tot de orde
- Wilders continue vergenoegdheid over het aan de kant zetten van links kent een dusdanige frequentie dat nu zelfs van rechts het inzicht komt dat 's mans kruistocht eigenlijk de landelijke politiek onwaardig is.
- Wilders vroeg Cohen om feiten. Hetgeen betekent dat hij zelf ook van zn roeptoeterschap afstapt en zich voortaan met heuse gegevens en waarheden wil gaan bezighouden. Dat is winst, dat is vooruitgang.


Ik zou ongetwijfeld nog meer dingen kunnen noemen, maar bovengenoemde lichtpuntjes tonen aan dat de ontmaskering van rechts niet lang meer op zich zal laten wachten. Ik ga er eens goed voor zitten.

Geen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...