donderdag, juli 28, 2011

Welcome to the Rileys- Jake Scott

Als je het écht goed wilt doen, geef je je acteurs de ruimte. Je schenkt ze een minimum aan script, een beperkt aantal locaties en je vraagt ze om dat acterend op te lossen.

De jonge Jake Scott (juist ja, familie van de regisseurs Ridley & Tony, die voor hem de film produceerden) moet zoiets in het hoofd gehad hebben toen hij "Welcome to the Rileys" opzette. Want het verhaal is in twee regels verteld (na dood van dochter is huwelijk uitgeblust, manlief besluit na een conventie niet meer thuis te komen en stort zijn vadergevoelens uit over een strippergirl). Maar alle kracht en pracht van deze film ligt in het acteerwerk.
James Gandolfini is onovertroffen in zijn vermoeide optreden, juist de woordloze verzuchtingen en kreuntjes en steuntjes maken hem hier tot een overweldigende knuffelbeer, die het in al zijn moedeloosheid ook niet meer weet.
Staat Gandolfini sowieso al boven verdenkingen verheven, een prettige bevestiging van ijzersterke "oudere vrouwen"rollen kwam van Melissa Leo , die in The Fighter ook al zo fenomenaal voor de dag kwam.

Als je niet van traag houdt: overslaan. Als je valt voor de kleine film, voor de nadruk op kleine gebaartjes en begripvolle blikken, dan is dit je film.
SCHIT TE REND!

Geen opmerkingen:

The Greatest Night in Pop - Bao Nguyen

The Greatest Night in Pop op IMDb (8,1)   The Greatest Night in Pop op Moviemeter (3,86) Nu al luid bejubelde documentaire over een van de b...