maandag, juli 18, 2011

Rien á declarer- Dany Boon

van de makers van "Bienvenue chez les Ch'tis" en "Micmacs a tire-larigots".

Dat zegt al genoeg. Bij vlagen melige , maar zeker ook soms spitsvondige humor die vooral gebaseerd is op misverstanden tussen regio's en hun dialecten. Films met en van Dany Boon zijn op zeker goed voor een verlengde glimlach en leveren zelfs af en toe een schaterlach op.

Het verhaal: we zitten richting eindejaar 1992, aan de vooravond van de ingang van het Schengen-verdrag. Het vrije verkeer tussen landen is een aantal douaniers op de grens van Belgie en Frankrijk een doorn in het oog , men prefereert de status quo.
Cliché-grappen over de respectievelijke buren worden door beide partijen gemaakt en zijn reden voor de nodige onmin. Onmin die overwonnen moet worden omdat men ná nieuwjaar moet gaan samenwerken in mobiele-douane-brigades. U ziet het voor zich.

Ik kan deze film aanbevelen aan iedereen die een onbevangen avondje geplezierd wil worden. Geen oscar-film, maar wel lekker vermaak!

Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...