zondag, september 29, 2013

The Paperboy- Lee Daniels

The Paperboy op IMDb
Het is welhaast een genre op zich: films die zich afspelen in de zuidelijke staten van de VS. Ze zijn zweterig en zwoel, er is altijd een moeras en er is veel, heel veel racisme.

Bij deze film is dat racisme gek genoeg niet helemaal waar het plot om draait, maar het komt wel veelvuldig voorbij. Het verhaal: een in succes groeiende journalist komt terug naar zijn geboortestreek om een veelbesproken moord te onderzoeken op de voormalige lokale politiechef. De dader , een whitetrash rauwdauwer, zit in death row maar lijkt aan alle kanten onschuldig.
De vader van de journalist runt het lokale nieuwssufferdje en is niet blij met het oprakelen van het verhaal. Zijn jongste zoon koeriert een beetje voor de krant en is blij met de komst van zijn grote broer: er gebeurt nu echt iets, er gaat echt nieuws gemaakt worden.
Laatste spil in dit ronddraaiende rad van intriges is een lokale blondine, die als "pen pal" schrijft met de gevangene in kwestie en die denkt dat de journalist de weg naar vrijheid is voor haar geliefde delinquent.

Redelijke sterrencast (Zac Efron, Matthew McConnaghey, John Cusack en Nicole Kidman o.a.) maar toch komt de film wat mij betreft niet helemaal los. Er wordt een boel gesuggereerd maar het geheel is niet samenhangend genoeg om het "spannend" te maken. Het boeit wel, maar het spant niet.

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...