dinsdag, februari 03, 2015

The Book Thief - Brian Percival

The Book Thief op IMDb
Draak van een film. Maar wel boordevol goede bedoelingen, dus het is er zo eentje waar je eigenlijk
geen slechte mening over kunt hebben.

Jong meisje wordt aan de vooravond van WOII door haar moeder "uitgeleverd" aan een gezin dat wél voor haar kan zorgen. Met haar nieuwe moeder wil het contact niet erg vlotten, maar nieuwe papa is erg lief.
Hij leert haar lezen, ze wordt er fanatiek in en krijgt contact met de burgemeestersvrouw die haar toelaat tot haar eigen bibliotheek. Bovendien gebeurt er op dat moment van alles in haar leven: ze krijgt een boezemvriendje én de oorlog breekt uit. Ook in haar dorp.
Al snel klopt er een jongeman bij hen aan de deur, die overduidelijk op de vlucht is. Hij duikt onder bij het gezin, letterlijk zelfs: in de kelder. Jongemeisje Liesel gaat hem voorlezen en moet daarvoor putten uit de bibliotheek van de burrie, door wie haar juist de toegang ontzegd is.

Zoals gezegd: drakerig maar wel nobel. Beschouw het als een oorlogsfilm vanuit het gezichtspunt van een kind. En er wordt niet onverdienstelijk geacteerd (Geoffrey Rush/Emily Watson), dat telt ook.


Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...