dinsdag, oktober 02, 2018

The Angel - Ariel Vromen

The Angel op IMDb (6,4)
Onze eigen Marwan Kenzari in een internationale, op waarheid gebaseerde film. Hij doet het ingetogen, hij doet het geloofwaardig. Dit Netflix-product kon voor hem best een opstap zijn naar grotere internationale producties.

Hij speelt Ashraf Marwan, een Egyptenaar die een belangrijke rol zou spelen in de conflicten tussen Egypte en Israël. Sterker nog: hij is de enige persoon die in beide landen tot held verklaard is. Maar dat weten we pas achteraf.
Vanaf de Zesdaagse oorlog bezet Israël de Sinaï , van oudsher Egyptisch grondgebied. President Nasser wil dat terug, en met hem wil zijn volk dat ook. Dus treft men voorbereidingen voor het onvermijdelijk terugveroveren van eigen gebied. Ashraf is Nasser's schoonzoon en iets te vredelievend, naar de zin van de president. Hij wordt weg gemanoeuvreerd naar London voor een of andere onbelangrijke studie en komt daar , na de nodige confrontaties met de Egyptische geheime dienst. in contact met de Mossad. Hij besluit dubbelspion te gaan spelen, om zo de steeds dreigende in- en aanvallen te verijdelen.
Dat spel moet zorgvuldig worden gespeeld, want van beide kanten wordt hij geschaduwd en belaagd. Zeker wanneer schoonvader overlijdt en Anwar Sadat de nieuwe president wordt, loopt Ashraf op eieren. Zijn gezin komt in de knel, de Mossad gelooft zijn waarschuwingen niet meer en afgezette Egyptische politie loeren op een misstap. Jom Kippoer nadert.

Met : Marwan Kenzari , Toby Kebbel, Hannah Ware

Geen opmerkingen: