donderdag, februari 16, 2023

Above Suspicion - Phillip Noyce

Above Suspicion op IMDb (5,7)
 Above Suspicion op Moviemeter (2,84)

Dit was drama. Maar dan in de negatieve zin van het woord. Houterig, matige spanningsboog en een uitgekauwd scenario. Terwijl regisseur Noyce in het verleden toch wel naam maakte met een verhitte thriller als "Sliver"  maar ook met een sociaal-historisch drama als " Rabbit Proof Fence". Van die kunde is in dit broddelwerkje niets terug te zien. 

In het kort: FBI-rechercheur Mark Putnam, wiens ster rijzende is binnen de organisatie, wordt naar het platteland gedirigeerd om een lokaal drugssyndicaat aan te pakken. Hij krijgt contact met de mooie jonge vrouw Susan Smith, die weliswaar het liefje is van de drugsbaas maar die daarbij geen gemakkelijk leven heeft. Om die reden is ze bereid Putnam een en ander te vertellen qu informatie, als daar maar een vrijgeleide tegenover staat. 

Putnam maakt inderdaad vorderingen in het onderzoek, maar raakt ook steeds meer verstrikt in het broeierige web dat de knappe Susan om hem heen spant. Hij bezwijkt voor haar charmes en zet daarmee zijn eigen huwelijk op het spel doordat hij volop chantabel wordt.

Met : Emilia Clarke, Jack Huston, Sophie Lowe, Johnny Knoxville, Thora BirchGeen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...