vrijdag, februari 24, 2023

Primal - Nick Powell

Primal op IMDb (4,9)

Primal op Moviemeter (2,43)

Mijn eigen filmkijk-principes zitten me nogal eens in de weg. Probeer soms eens oncomfortabele genres, kijk de film uit waar je aan begint (tenzij te gruwelijk geweld), probeer lichtpuntjes te zien in het gebodene. Kneiterlastig in het geval van deze C-categorie actiethriller. Boordevol cliché's , een volledig in te vullen verhaal zonder spannende verrassingselementen. Gelukkig is daar Nicolas Cage, de acteur die je in film als deze verwacht te zien: hij schmiert, overacteert, speelt een narcistische man met een helden-randje. Hij is de enige reden dat ik de film inderdaad uitgekeken (nou ja, in combinatie met bovengenoemde principes natuurlijk). 

Cage speelt Frank Walsh, een jager die in de diepe wouden van Brazilië jaagt op bijzondere dieren die hij na de vangst voor veel geld verkoopt aan rijke stinkers of aan corrupte dierentuin-eigenaren. Dit keer vangt hij, naast de gebruikelijke apen en papegaai-soorten, een hele bijzondere: een wit jachtluipaard. Dat gaat hem veel geld opleveren. 

Walsh koopt zich in op een groot vrachtschip om zijn dieren naar Amerika te brengen. Met hem mee reist een grote politie- en recherchedelegatie die een levensgevaarlijke crimineel te pakken hebben gekregen die ook terug moet naar de VS. 

Nou, vul maar in: een groot schip met wilde dieren, een ontsnapte crimineel, een egoïstische en onaangepaste jager en een verzameling NSA- en FBi-rechercheurs. Knallen maar!

Met: Nicolas Cage, Famke Janssen, Kevin Durand

FIN - song : Arraial do Provulagem - Cachoeira Prateada 

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...