dinsdag, februari 27, 2024

Svart Krabba (aka Black Crab) - Adam Berg

Svart Krabba op IMDb (5,7)
 Svart Krabba op Moviemeter (2,90)

Niemendalletje met een beetje gemaakte sfeer, het neigt sterk naar formulefilm maar blijkt wel gebaseerd te zijn op een boek. Trending op Netflix, daarom trapten we erin: nu we nog herstellend waren van een jetlag was een makkelijk te behappen film de logische keuze. Actie dus maar. 

De wereld is grauw en onbestemd, er worden door ons onbekende partijen oorlogen gevoerd in de Zweedse straten. Caroline Edh houdt zich met haar dochter Vanja verscholen voor de langstrekkende schutters, maar ze worden ontdekt. Vanja wordt uit de auto gesleurd en verdwijnt, Caroline is aangeschoten wild. 

Niet lang daarna wordt ze benaderd door een legercommandant: ze krijgt informatie over de vermoedelijke verblijfplaats van haar dochter. Daarbij de melding dat het leger wil helpen haar terug te krijgen als zij bereid is deel te nemen aan een onmogelijke missie: door de ijzige kou zijn de Zweedse meren bevroren, waardoor het mogelijk zou kunnen zijn om twee kleine pakketjes op de schaats achter de vijandelijke linies te brengen. Caroline moet dat, met 5 andere rekruten, gaan doen. Als ze slaagt, wacht daar de beloning. 

Een gevaarlijke tocht begint, waarbij enkele rekruten door beschietingen niet overleven. Bovendien ontdekt Caroline dat de pakketjes ingrediënten bevatten waarmee biologische wapens kunnen worden gemaakt. Ze komt in tweestrijd: ze kan hiermee de oorlog beëindigen, maar daarmee ook veel menselijke slachtoffers. Ze kan haar dochter bevrijden, maar de wereld ketenen. Duivels dilemma.

Met : Noomi Rapace, Jakob Oftebro, Dar Salim, Erik Enge, David Dencik

FIN - song : Dead People - Stay Dead

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...