dinsdag, juli 06, 2004

Tokkies

Vergeet Al Quaida, wij hebben een veel grotere bedreiging. Gisteravond een prachtige docu gezien ("Familietrots") over de "Van Leeuwenlaan" in Amsterdam West. Daar is een strijd gaande tussen een aantal families die het allemaal niet zo nauw neemt met de regels. Bedreigingen, knokpartijen, vuurwapens en brandstichtingen , ach het komt er allemaal voorbij. De ene familie wordt "de Tokkies" genoemd en zijn zo langzamerhand spreekwoordelijk geworden voor het Flodder-niveau van de wijk.
Mijn lief waarschuwde mij echter niet te denken dat zulks alleen daar in die ene Amsterdamse wijk voorkomt. Ook zij krijgt bij haar werk regelmatig met zulke families te maken, waarmee ze maar wil zeggen dat eigenlijk elk provinciaal stadje zijn wijk kent waar men het met de regels allemaal niet zo nauw neemt.
Fascinerend om te zien hoe makkelijk deze mensen de maatschappelijke regels hanteren: ruimhartig, eigen jurisprudentie, alles is aanwezig.
Het is onder ons, mensen!!

Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...