dinsdag, maart 17, 2009

Accuse <=> Excuse

Ik kan ze wel begrijpen, de zeven amsterdammers die afgelopen week werden opgepakt bij de nationale ramp dat Ikea en media markt een dag dicht moesten.
Was er in eerste instantie sprake van een verdenking, nu die onterecht blijkt moeten er gewoon excuses aangeboden worden.
Excuses ten eerste voor het onterecht oppakken op zich (maar oke, dat kan gebeuren als je informatie niet juist is en je angst te groot), maar excuses ten tweede (en vóóral) voor opnieuw een blijk van hardhandig politie-optreden.

ik weet t: in nederland zijn we nu eenmaal niet gezegend met sociale, invoelende denkmachines in een blauw uniform -wij moeten het doen met gefrustreerde sportschooltypes die niet kunnen wachten tot ze weer eens mogen meppen-, de uitvoerenden probeer ik dan ook maar niets kwalijk te nemen.
Nee, ik verwacht van hun bazen een meer beredeneerd verhaal dan dat alleen de verdenking gerechtvaardigd was. Burgemeester en verantwoordelijke minister kunnen ook gewoon zeggen dat ze achteraf inzien dat ze fout zaten, waarvoor excuus.

it's your Job!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een Jobstijding

Anoniem zei

It is a dirty Job, but someone has to do it!;0)

Peterter

begt zei

klopt, gewoon doen!

God's Creatures- Saela Davis/ Anna Rose Holmer

God's creatures op IMDb (6,0)   God's creatures op Moviemeter (2,62) Opeens is hij overal, de nieuwe ster Paul Mescal. Vooral zijn r...