zaterdag, april 18, 2009

In Brabant begint de victorie

al zullen daar vandaag sommige mensen een variant op bedenken.

Juichend lees ik de krant dat in brabant een fusie plaats gaan vinden tussen de diverse bisdommen, omdat er te weinig kerkvolk is. regio's moeten gaan kiezen voor een van de kerklocaties daarbinnen, waar vaak nog maar één keer per week een dienst gaat plaatsvinden.
Dat gaat goed, de katho-kerk die zoveel kwaad heeft gedaan in de wereld, is op zijn retour.

de lege gebouwen? ik krijg visioenen van vele paradiso's, vele jongeren- of jongestellen-appartementen, van moskeeën, winkels en kantoren in een kerk én van de sloop van de lelijke jaren 60- en 70-kerken.

gaan we toch heeeeel langzaam een jarenlang juk van ons af werpen...

5 opmerkingen:

Kiwi zei

Ik ben alleen bang dat er ook een hoop fraaiere gebouwen gesloopt gaat worden om plaats te maken voor gruwelijke nieuwbouw. Google maar eens op Maria Boodschap Goirle. Er was een fanatiek (niet religieus)actiecomité voor nodig om de sloop van deze kerk en de bouw het reeds geplande appartementencomplex te voorkomen. Maar voor hoe lang?

begt zei

zoals alles, kiwi, is dit een kwestie van geld.
en ik ben met je eens dat er niet veel geld zal komen voor paradiso's en cultuurinstellingen bijvoorbeeld. t zal wel weer op appartementen uitdraaien, benk bang.
maar ja, als je niet meer in hoop en liefde mag geloven, wat dan nog?

Anoniem zei

dan blijft het geloof over

Anoniem zei

In Brabant begint de victorie... (vooruitziende blik???) PSV wint met 6-2 van Ajax in Eindhoven en maakt daarmee AZ kampioen!

Peterter

begt zei

onbedoeld vooruitziend, peterter. was nou niet echt t scenario dat ik onderschrijf.
om maar in de trant van dit stuk te blijven: als voetballers zonder overtuiging spelen, wordt t natuurlijk nooit wat....

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...