woensdag, juli 21, 2010

Deformatie

Na een eerste enthousiaste reactie op de aankondiging dat een paars kabinet er in zat, draaide ik al snel bij. Duidelijk was er nimmer een juichend wijntje op gedronken kon worden, simpelweg omdat t geen wijn meer zou zijn maar 98 % water.
De druk op Rutte was te groot om ook maar iets aan coalitievorming te doen, hij moest dus wel vasthouden aan zo ongeveer alle punten waar de VVD de verkiezingen zo verrassend gewonnen heeft.
Ik zit liever niet in een kabinet waarin ik niets van mijn eigen partijpunten zou herkennen dan dat ik koste wat kost mag regeren. Alles wat reaguurdersrechts dan ook verwijt aan Groen Links en PvdA omtrent pluchegeilheid gaat gewoon duidelijk niet op: men doet geen sellout van principes om maar in de regeringsbankjes te belanden.

Blij met deze heldere stellingname wacht ik nu de verdere vernietiging van ons politieke bestel af: PVV wil dermate graag dat ze bereid zullen zijn vergaande concessies aan het CDA te doen. Dat daarmee als aloude regenten en dus toch posthume winnaar kan toetreden tot een kabinet waarin twee partijen de PVV alle hoeken gaan laten zien.

Den Haag Vandaag wordt nog hilarischer dan het al tijden was. Mark, my words!

3 opmerkingen:

Dali zei

Paars leek mij, gezien de campagne, al een moeilijke opgave en dat is gebleken...

Wat ik eigenlijk raar vind is de aanduiding van 'verliezers' en 'winnaars' en de invloed daarvan op de (in)formatie.
Als je minder zetels haalt dan de vorige verkiezingen dan ben je ineens een verliezer (CDA/SP) en mag of wil je niet meer meedoen, ook al heb je nog steeds meer zetels dan "de winnaars", GL en D66.
Twee partijen, die samen bijna een kwart van de bevolking vertegenwoordigen doen niet mee omdat dat geen recht zou doen aan de uitslag van de verkiezingen. Terwijl D66 en GL slechts tot 13% komen..
Een stem die niet aan een partij gegeven wordt weegt dus blijkbaar zwaarder dan een stem wel op een partij... In wat een rare democratie leven wij toch...

begt zei

Heldere visie, Dali, ik ben het geheel met je eens hoor. volgens mij is formeren een simpel verhaal van zetels optellen van partijen die samen een overeenkomstig plan kunnen presenteren.
Als meer mensen hadden gevonden dat de pvv eerder zou moeten regeren dan de pvda hadden meer mensen daarop moeten stemmen, toch??

Democratie is opnieuw niet de macht van het getal, maar van het hardste roepen..

Dali zei

Daar sluit ik mij volledig bij aan.

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...