maandag, december 26, 2011

Reykjavik- Rotterdam - Oskar Jonasson

Werd getriggerd door de naam van Baltasar Kormakur , van wie ik in de hoedanigheid als regisseur andere, behoorlijk prettige films had gezien. In deze film is hij acteur, en dat doet ie verdomd knap.

R-R is een naargeestige film over het sappelend bestaand van kruimelende drugskoeriertjes. Kristofer is net op proef vrij maar ziet dat ie zn gezin niet de luxe kan bieden die het denkt nodig te hebben.
U voelt hem al: nog één keer dan en dan meteen de grote klapper maken. Terwijl hij aanmonstert voor een vice-versa vaartocht naar Rotterdam papt zijn opdrachtgever aan met zijn vrouw, terwijl die er eigenlijk niet van gediend is. Een bende aggressieve drugskoeriertjes zitten bovendien ook nog eens op de huid van vrouw en kindertjes, tis niet leuk allemaal.
Toch af en toe wel prettig droogkomische (typisch ijslandse?) humor, als geheel niet een verkeerde film voor een eerste kerstdag.

Geen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...