vrijdag, juli 25, 2014

Trishna- Michael Winterbottom

Trishna op IMDb
Er was een tijd dat ik volop uitkeek naar een nieuwe Winterbottom. De veelfilmer durft elke stijl aan en weet er heel vaak iets moois en indringends van te brouwen. Na een piekperiode met "24 hour party people" en "In this world" zakte de aandacht voor hem een beetje weg. Van deze Trishna kan ik me de zaalpremieres en recensies ook niet meer herinneren. Dat zegt wat, als zo'n regisseur afzakt naar het videotheken-niveau.

Trishna is in mijn visie dan ook een te simpele eendimensionale weergave van een liefdesgeschiedenis. Eigenlijk is het een soort gespiegelde variant van Slumdog Millioniare. Dit keer is de jongen rijk en veeleisend arrogant en komt het meisje van het arme platteland. Maar hey, ze is bloedmooi dus de zoon van de hotelketen-eigenaar zorgt dat ze in dienst komt en een inkomen krijgt waarmee ze heel haar arme familie kan onderhouden.
Trishna went langzaam aan het luxe leventje maar schrikt af als de avances van zoonlief te expliciet worden. Althans, ze schrikt net te laat en vlucht terug naar het platteland alwaar ze zich opnieuw schikt in haar luizenbaantjes-lot.
Zoonlief blijkt toch meer voor haar te voelen dan ze dacht want na enige tijd staat hij toch weer voor de deur en neemt haar opnieuw mee. Ze zwicht voor de inkomsten, haar zusjes kunnen naar school van al het geld dat zij opbrengt.
Maar dat geluk staat haaks op de ontwikkeling van haar relatie met de amoureuze jongeman. Het dreigt mis te gaan..

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...