maandag, juli 07, 2014

The two faces of January - Hossein Amini

The Two Faces of January op IMDb
Tragedy of Errors. Weet niet of het genre bestaat, maar als het zo zou zijn zou deze film daarin passen. Heel veel veronderstellen de hoofdrolspelers van elkaar, ieder speelt zijn rol blijkbaar net even anders dan de andere twee verwachten. En dat klinkt complex, maar maakt in dit geval een boeiende film.

Gefortuneerd stel (hij wat oudere zakenman, zij type golddigger) maakt een reis door Griekenland en ontmoet op de Acropolis - oh wat mooi om terug te zien - een gids. Helemaal vertrouwen doen ze het niet , maar hij dringt zich succesvol op om ze een rondleiding op een vlooienmarkt te bieden.
Vrouwlief blijkt gecharmeerd van deze marginale oplichter. Hij vraagt net iets te veel geld aan de kooplui als hij vertalingen doet voor het Amerikaanse zakenpaar. Het is allemaal nog knap lieflijk en de man is loaded, dus niemand maalt erom.

Dat wordt anders als de zakenman op zijn hotelkamer bezoek krijgt van een privédetective. Die confronteert hem met malversaties uit het verleden, een confrontatie ontspint zich en loopt uit de hand. De detective valt ongelukkig, wordt niet meer wakker. Om het lijk vakkundig te doen verdwijnen roept de zakenman de hulp van de gids in.
Men moet op de vlucht, omdat de politie al snel lucht krijgt van de zaak. Op Kreta loopt vervolgens elk plan van elk van de drie individuen in het honderd. Ze zitten elkaar in de weg.

Sterk plot. De spanning neemt toe. Niet iedereen is daar even gelukkig mee.

Geen opmerkingen:

Tomiris (aka The Legend of Tomiris) - Akan Satayev

  Tomiris op IMDb (6,2) Tomiris op Moviemeter (3,07) Mezelf gedwongen om weer even buiten mijn gebaande paden te kijken. Als "huiswerk&...