zaterdag, juli 05, 2014

Knife Fight- Bill GuttentagNiet zozeer een goede als wel een interessante film.

Welkom in de wereld van de spindoctors. En dan niet de makkelijke kant van het promoten van iemand's kwaliteiten om hem verkozen te krijgen. Niet zozeer het benadrukken van hoe goed iemand wel niet is.
Deze film handelt geheel over het doofpot-mechanisme. Hoe het werkt als er van een hooggepeilde kandidaat een ongunstig bericht naar voren komt. Hoe het werkt dat vaste waarden in de politiek met bovenmenselijke inspanningen kunnen worden losgewrikt. Hoe een deugd zomaar ineens een last wordt, en andersom.

Rob Lowe speelt zo'n gast. Zijn ganse leven spendeert ie aan de telefoon en in meeting rooms, op zo ongeveer freelance basis is hij bezig om verschillende kandidaten in verschillende staten tot gouverneur verkozen te krijgen. Een taak waarbij hij totaal niet gehinderd wordt door enige moraal. Het enige dat telt is brandjes blussen en waar nodig bij de tegenstander aanwakkeren.
Hij heeft hulp, maar raakt ontregeld als er een volledig oprechte dame op hem afkomt die om zijn diensten bedelt. Ze is arts, ze is goed, maar ze is volstrekt onervaren en volgens de spindoctor dus kansloos.
De knop gaat om als hij ook tegenwind krijgt van kandidaten voor wie hij weer eens een leugen om bestwil plaats, met welhaast fatale inloop.
Zoals gezegd, echt hartstikke goed is het niet maar de film is wel zeer verhelderend en verschaft inzichten. En dat is nu weer wel (altijd) goed.

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...