donderdag, juli 21, 2016

Sarmasik (a.k.a Ivy) - Tolga Karacelik

Sarmasik op IMDb (8,2)
Tijd voor een Turkse film. We mogen ze niet laten stikken immers, de culturelen en intellectuelen aldaar.
Geen makkelijke film, maar uiteindelijk wel te doen. Voor mij uiteindelijk wat rare "fantastische" elementen, maar de rest van het verhaal is goed te volgen.

De gehele film speelt zich af aan boord van een schip. In het begin monsteren drie mannen aan die hard op zoek zijn naar werk en nog niet weten dat de rest van de bemanning al vier maanden geen salaris heeft ontvangen.
Eenmaal op weg komen de slechte tijdingen door: de reder failliet, de kapitein moet vlak voor de laatste haven voor anker en op zes mensen na de bemanning laten gaan. Hij kiest ervoor om de drie nieuwelingen in ieder geval te houden, de andere mannen hebben immers al genoeg geleden onder de lasten van de reder. Een kombuisman, een voorman , de drie rookies en de kapitein. Dat is het.

De nieuwelingen voeren aanvankelijk hun taken keurig uit maar als ze merken dat ze erin geluisd zijn begint de eerste weigering om slaafs de opdrachten uit te voeren. Een opstand groeit en langzamerhand vertrouwt niemand elkaar meer en weet niemand meer wie nou aan de goede kant staat. Agressie, de laatste drugs, hongerklop . Het wordt een opmaat naar een climax.


Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...