zaterdag, juli 16, 2016

The Rewrite (a.k.a. How to Write Love) - Marc Lawrence

The Rewrite op IMDb (6,2)
Feelgood die eigenlijk inderdaad best goed voelde. Met Hugh Grant in de hoofdrol weet je als kijker wat je krijgt: een stuntelige maar o zo charmante hoofdpersoon die zich nogal onhandig naar een verbetering van zijn situatie toe werkt. Dat is in deze film niet anders, maar toegegeven moet worden dat ik meerdere malen heb geglimlacht om zijn tongue-in-cheek humor in deze rol. Voeg daarbij dat er belangrijke bijrollen zijn van J.K. Simmons als het emotionele schoolhoofd en Marisa Tomei als studente-op-leeftijd en je weet dat je naar een onschuldig stuk vermaak zit te kijken. Geeft niks, dit keer.

Keith (Hugh Grant) is bezig te mislukken. Ooit won ie een Oscar voor het beste filmscript, maar als zijn navolgende projecten faalden en hij weet bijna geen droog brood meer te verdienen. Als noodoplossing gaat hij tijdelijk (hoopt hij) lesgeven aan een universiteit in het einde van de wereld (ergens in de staat New York, dat voor een Hollywood-mens een wereld verderop is).
Keith is niet erg overtuigd van zijn eigen doceer-kwaliteiten en al snel blijkt dat die gedachte onder zijn collega's ook snel opgeld doet. De belangrijkste groep echter, de studenten, denken er heel anders over. Zeker die ene jongedame, die hem al heel snel om haar vinger windt en verleidt. Maar ook de anderen, die het reuze interessant vinden om Hollywoodfame in de klas te hebben.
Gaandeweg leert Keith ze hun script(ie's) te verbeteren, er ontstaat filmkwaliteit en voor een ervan is er zelfs heuse interesse vanuit L.A.
Keith ondertussen heeft andere zorgen: zijn amoureuze omgang met die studente gaat hem waarschijnlijk zijn baan kosten, het is not done. En dat is jammer, want ondertussen heeft Keith een steeds prettiger omgang met die nieuwe studente: een jonge moeder met een gouden hart en de wil om haar levensverhaaltje verfilmd te zien. Keith moet kiezen: geeft hij op en gaat hij - met de staart tussen de benen - terug naar Hollywood? Of vecht hij terug en probeert hij zijn kwaliteiten als schrijver en leraar verder over te brengen?

Met : Hugh Grant, Marisa Tomei, J.K. Simmons

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...