donderdag, juli 07, 2016

The Captive - Atom Egoyan

The Captive op IMdb (5,9)
Blijkbaar was de avond er perfect voor. Want: hoewel volledig een genrefilm, nam deze film ons toch stevig beet. Althans: ik vond het best spannend. Niet om te weten of er wel een eind aan komt, maar hoe dan? Dat is in deze film behoorlijk goed in elkaar gezet. Er werd naar behoren geacteerd, niet hartstikke goed maar wel oke, en de afwerking van het plot is waarachtig goed.

Het verhaal daarentegen is gruwelijk. Man gaat even de winkel in om taart te halen en bij terugkomst is zijn tienjarige dochtertje Casssandra verdwenen. In totale paniek natuurlijk krijgt hij bij de politie zijn verhaal niet duidelijk verteld. Direct blijkt dat ze hem zelf verdenken , omdat hij geen coherente antwoorden heeft op hun vragen.
De jaren verstrijken, de onzekerheid heeft hem feitelijk zijn relatie gekost maar hij zoekt door. Als dan blijkt dat de rechercheurs in andere verdwijningszaken wel succes boeken en plots aanlopen tegen een foto van een ouder geworden Cassandra, dan begint voor hem de speurtocht opnieuw. Zijn dochter blijkt als ronselaar/lokdame ingezet te worden door een pedofielennetwerk.
Samenwerken met de politie is nicht im frage, ze verdenken hem immers nog steeds. Als hij bij de ijsbaan waar zijn dochter schaatste plots een aanwijzing krijgt, gaat hij er vol op. En vooruit, hij geeft die nare rechercheur desondanks een seintje dat hij op een spoor zit.

Van de Canadese regisseur zag ik in de jaren 90 en 00 een aantal aparte, nogal filmhuistitels (The Sweet Hereafter en Exotica, o.a.) , ik vond dit een prettige terugkeer.

Met oa Ryan Reynolds, Rosario Dawson.


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...