donderdag, oktober 06, 2016

Spectre- Sam Mendes

Spectre op IMDb (6,8)
Naar de bioscoop gaan voor de nieuwe James Bond doe ik al jaren niet meer. Maar als ie dan een half jaar later op de filmzender voorbij komt, ga ik het uiteraard nog best wel bekijken. Immers, de formule is spectaculair, de humor is onderkoeld Brits en het schoon is vrouwelijk.

Van het verhaaltje moet de film het opnieuw niet hebben. In een zoektocht naar de pleegvader die James vroeger zo liefdevol opnam, komt Bond (James Bond) op het spoor van een mysterieuze organisatie. Deze organisatie is wijdvertakt en probeert de spionage-diensten van alle grote landen van de wereld aan elkaar te koppelen. Daarbij hebben ze uiteraard  het doel de informatie te manipuleren voor eigen gebruik.
James ontmoet uiteraard een mooie vrouw (Lea Seydoux) die iets weet van de organisatie en samen belanden ze, via treinreizen en woestijntripjes, midden in Marokko waar de organisatie de wereldheerschappij voorbereidt. En laat nou de grote baas (Christophe Waltz) zijn voormalige halfbroer zijn. Die helemaal zijn halfbroer niet is, maar stiekem de oude schurk Blofeld.

De rest is schieten, ontploffen en hardlopen. Maar het heeft zijn functie.

Met : Daniel Craig , Lea Seydoux, Christoph Waltz, Ben Whishaw , Ralph Fiennes

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...