woensdag, september 15, 2021

An Acceptable Loss (aka The Pages) - Joe Chapelle

An Acceptable Loss op IMDb (5,4)
 An Acceptable Loss op Moviemeter (2,46)

Film die veel dieper groef dan ik in eerste instantie voorzag. En dat is een meevaller, nietwaar. 

Elizabeth (die we vanaf hier Libby gaan noemen) Lamm is veiligheidsadviseur van de vice-president van de VS. Deze politica is oorlogszuchtig en radicaal en ze doordrenkt Libby van haar theorie dat Amerika voor de "Total Victory" moet gaan. Pas later in de film leren we wat dat heeft ingehouden.
We leren Libby namelijk pas later in haar carrière kennen , als ze lesgeeft aan hooggewaardeerde instituten. Er kleeft iets aan haar, dat is aan alle kanten duidelijk. Collega's wijken opzij als ze Libby ontwaren. En een van de studenten gaat nog veel verder: die begint een stalking-operatie om te ontdekken waar zijn lerares zich mee bezig houdt. Nou, dat blijkt niet veel te zijn. 


Na haar werk sluit zij zich namelijk volledig af van de wereld , in een bijna hermetisch gesloten huis, zonder telefoon en internet; ze schrijft en schrijft, vele kladblokken vol. Ze schrijft háár verhaal, háár versie op het gebeurde. Zij beschrijft hoe háár advies aan de president van de VS heeft geleid tot een nucleair bombardement op de Syrische stad Homs, omdat daar op dat moment vele internationale terroristische kopstukken aanwezig waren. Een massaslachting, maar wel een vanuit een oorspronkelijk goede bedoeling. 
De stalker blijkt de zoon van 1 van de slachtoffers en - eenmaal in contact met Libby- bereid om haar verhaal aan te horen. Er ontstaat een kromme situatie waarin deze twee elkaar moeten helpen en redden, om uit handen van de klauwen van de veiligheidsdiensten en die van de voormalig vice-president te blijven. 

 FIN - song : Ana Fain - Battle Hymn of the Republic

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...