dinsdag, september 14, 2021

The Walk - Robert Zemeckis


The Walk op IMDb (7,3) 

The Walk op Moviemeter (2,53)

Biografische film over de legendarische koorddanser Philippe Petit die al vanaf jonge leeftijd tot grote hoogten wil stijgen. Als klein jongetje vergaapt hij zich in het circus aan de trapeze-act van The White Devils, hij heeft er veel voor over om in de leer te gaan bij hun leider Papa Rudy. 

Die hardvochtige man twijfelt aanvankelijk maar ziet langzamerhand in dat de jonge Philippe wel degelijk meer talenten heeft dan goochelen en éénwielfietsen. Philippe vertelt hem van zijn droom om op grote hoogte over koorden te lopen, hij is bereid om Papa Rudy te betalen voor wat tips & tricks over de nodige bevestigingstechnieken van de koorden. 

Na deze vroege bijspijkering begint Phillipe aan het uitwerken van zijn "coup" : hij heeft plaatjes gezien van het in aanbouw zijnde World Trade Center in New York en hij wil, nu het nog kan, de eerste zijn die over een koord van de ene naar de andere toren loopt. Probleem is natuurlijk dat dit - naast een hachelijk doodsverachtende onderneming - ook illegaal is , dus er moeten vele sluipwegen bedacht worden om Philippe, zijn vriendin en zijn medewerkersgroep de voorbereidingen in New York te kunnen laten treffen. Er moet haast worden gemaakt, want de eerste bedrijven zijn al bezig zich in de Twin Towers te vestigen. Eerst een race tegen de klok, daarna een race tegen evenwicht en hoogte. 

Met : Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Ben Kingsley,  

 FIN - song : Bretislav Hofbauer - Calming Down


Geen opmerkingen:

Tomiris (aka The Legend of Tomiris) - Akan Satayev

  Tomiris op IMDb (6,2) Tomiris op Moviemeter (3,07) Mezelf gedwongen om weer even buiten mijn gebaande paden te kijken. Als "huiswerk&...