dinsdag, september 14, 2021

Bumperkleef - Lodewijk Crijns


 Bumperkleef op IMDb (5,7)

Bumperkleef op Moviemeter (2,98)

Agressieve thriller over asociaal rijgedrag , met verstrekkende gevolgen voor de veroorzaker. 

Ze hadden allang op de weg moeten zitten, het gezinnetje dat nog bezig is de auto in te laten. Het gaat maar om een dagje naar oma, maar er moeten te veel spullen mee en er moet nog net iets geregeld worden voordat ze allemaal naar buiten zijn gestapt. Vader Hans raakt opgefokt, hij kent zijn moeder en weet dat ze het niet fijn vindt als de gasten te laat aan tafel zitten.

Hans moet dus de verloren tijd inhalen en jaagt de gezinsauto over de snelweg. Onderweg snauwt hij de boel bij elkaar: zowel de dochters als zijn vrouw moeten het ontgelden. Hij, ja hij stond allang al klaar maar zij, zij moesten nog zo nodig dit en zo nodig dat. 

De kilometerteller tikt de 150 aan , veel verloren tijd wordt ingehaald. Totdat Hans achter een witte bus komt te zitten die op de linkerrijstrook nauwelijks harder gaat dan de vrachtwagen naast hem. Sterker nog: de bus blijft keurig precies op de maximumsnelheid rijden terwijl achter hem de boel opstroopt. Hans kan toeteren en seinen tot ie een ons weegt, de man weigert aan de kant te gaan. 

De beide bestuurders komen elkaar tegen bij een pompstation en het conflict moet worden uitgepraat: de kalme rijzige bestuurder vraagt Hans om excuses en spreekt diens gezin aan op het onverantwoorde gedrag van papa. Hans weigert sorry te zeggen, een ruzie dreigt maar net op tijd stapt hij - onder druk van zijn vrouw- weer in de auto om de weg te vervolgen. Er moet haast worden gemaakt, Hans is nerveus. En hij wordt nog nerveuzer als hij ontdekt dat de witte bus hem volgt. Opzichtig volgt. Geen ontkomen aan: er kleeft iets aan zijn achterkant.

Met : Jeroen Spitzenberger, Aniek Pheifer, Willem de WolfGeen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...