donderdag, oktober 27, 2022

Breaking & Exiting (aka Love Break)- Peter Facinelli

Breaking & Exiting op IMDb (5,6)
 Breaking & Exiting op Moviemeter (2,27)

Ook al niet heel goed deze, maar in deze film zat in ieder geval meer ongecompliceerd vermaak. Niet dat het daarmee een sterke komedie is, maar ik voelde me iets beter onderhouden dan in de film die ik hier 1 stapje onder beschrijf. 

Harry is beroepsinbreker in de dure wijken van Los Angeles. Samen met zijn neef scant hij huizen van gezinnen die vertrekken voor een vakantie zodat hij rustig de tijd heeft om electronica en eventuele waardevolle spullen achter in zijn pickup-truck te laden. Zijn neef geeft er op een gegeven moment de brui aan en wil aan een echte baan beginnen. Harry is stomverbaasd want heeft net een aantal lucratieve objecten in het vizier. Dan maar alleen op pad. 

Als hij in een dikke villa inbreekt en rustig wat spullen klaarzet voor zijn vervoer schrikt hij zich wild als hij in de badkamer een dame in bad aantreft. De dame is buiten westen. Het blijkt te gaan om Daisy, een jonge vrouw die uit het leven wil stappen. In eerste instantie maakt Harry zich uit de voeten omdat hij zich niet graag laat betrappen bij zijn inbraken, maar hij krijgt wroeging. De auto wordt gekeerd, hij besluit een poging te wagen de dame te redden. Een lading pillen wordt uitgespuugd, langzaam komt Daisy tot leven. Ze is boos omdat Harry haar zelfmoordpoging heeft doen mislukken. De twee gaan in een intens gesprek: hij wil van haar weten waarom ze dit ogenschijnlijk luxe leventje wil verlaten, zij wil van hem weten waarom hij zich hiermee bemoeit, terwijl hij in andere gevallen als inbreker niet zoveel met menselijke gevoelens op heeft. U snapt: de twee komen nader tot elkaar, oh nee toch niet, oh wacht toch wel, maar nee, wat is dit nu? Uiteindelijk besluit Harry ridderlijk een laatste avondmaal voor haar te bereiden zodat ze daarna tevreden haar eigen wil mag volgen.

Met : Milo Gibson, Jordan Danger

FIN - song : Matt Kronish- Unequal

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...