zondag, oktober 09, 2022

En attendant Bojangles (aka Waiting for Bojangles) - Regis Roinsard

En attendant Bojangles op IMDb (6,5)
 En attendant Bojangles op Moviemeter (2,77)

Wervelende film, hoewel niet overdreven diepgaand. 

George werkt zich naar binnen op dure party's aan de Cote d'Azur. Hij verzint daarbij per keer, of zelfs per gesprekspartner een nieuw levensverhaal, om indruk te maken op de andere gasten. Op een van die party's ontdekt hij de frivole Camille, die als dramaqueen makkelijk tegen George op kan. Ze leggen het met elkaar aan en moeten eerst door een ferme hoeveelheid leugens heen om te weten of zij wel voor elkaar bestemd zijn. Ze trouwen ergens onderweg, waarbij George belooft haar overal te volgen. Ze krijgen zelfs een kind. 

Hun leven bestaat uit feesten, elke avond nodigen ze veel mensen uit in hun woning , die ze zich alleen maar kunnen veroorloven omdat ze van begin af aan hebben besloten rekeningen en post in een hoek te smijten , het zijn maar hinderlijke onderbrekingen van hun leven. Als dat uiteindelijk spaak loopt, moet George de van zijn vader geërfde garage verkopen om wat schulden af te lossen. 

Hoewel dat tot oplossingen lijkt te leiden, gaat het niet goed met Camille. Steeds vaker vervalt ze in manische buien , George en zoon Gary maken zich grote zorgen, ze laten haar zelfs even opnemen. Hun vriend Charles regelt tijdelijk onderdak voor ze in een Spaans kasteel, iets wat ze zelf altijd als een grote droom voor zich zagen. Het lijkt beter te gaan met Camille, maar al snel steekt de aandoening weer de kop op. 

Met : Romain Duris, Virginie Efira, Gregory Gadebois , Solan Machado Graner


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...