maandag, oktober 10, 2022

Quality TIme - Daan Bakker

Quality Time op IMDb (6,4)

Quality Time op Moviemeter (3,00)
 

Niet dat ik het helemaal begrepen heb, maar als ik het goed concludeer ging deze film over bijna-middelbare mannen die met zichzelf of anderen in de knoop zaten. De film is opgebouwd als een vijfluik en springt qua vorm werkelijk zoveel kanten op dat niet goed te bedenken is wat precies de gedachte erachter is. Hoeft niet altijd, ook momentjes kunnen een film redden. 

Het eerste deel (Koen) was een oersimpele bolletjesanimatie, waarbij Koen een van de bolletjes was. Koen is gek op melk en ham , wat veel van zijn familieleden niet waarderen. Niet iedereen, want oom Ben is er blij mee, hij heeft altijd veel ham en melk voor zijn neef in de aanbieding.

Deel 2 (Stefaan) gaat over een psychiatrische jongen die van zijn therapeut het advies krijgt weer bij zijn ouders te gaan wonen. Die gunnen hem een andere hobby dan de elektrische gitaar waar hij mee begint, ze schenken hem een digitale fotocamera waarmee hij een tocht langs plekken uit zijn jeugd begint te maken

Deel 3 (Kjell) gaat over een getormenteerde man die terug in de tijd reist om te begrijpen waar zijn pijn vandaan komt en die bij een re-enactment van het sprookje van zijn jeugd ontdekt dat hij vanaf dat moment eigenlijk al niet verder had moeten leven.

Deel 4 (Karel) gaat over een man die als kind ontvoerd is geweest door aliens en na zijn vermissing weer bij zijn nietsvermoedende ouders terug kwam. Alles ging goed totdat hij rare uitstulpingen kreeg en in het ziekenhuis belandde. Waar hij als een soort pratende bal uit vandaan kwam.

Deel 5 (Jef) gaat over een moederskindje die voor het eerst een (Pinkster) weekend bij zijn schoonouders gaat doorbrengen. Hij wil goed overkomen en probeert zich op allerlei manieren krampachtig te bewijzen. Hij timmert, hij kookt , maar krijgt de familie pas mee als hij een ellenlange repetitieve gitaarsolo aan de familie ten gehore brengt. 

Met : Thomas Aske Berg, Michiel Romeyn, Anneke Blok

FIN - song : Pixie - Patterns of cats

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...