zondag, oktober 09, 2022

Father Stu - Rosalind Ross

Father Stu op IMDb (6,5)

Father Stu op Moviemeter (2,99)

Zijn profbokscarrière loopt op zijn eind, hij wint al een tijdje geen partij meer, maar Stuart heeft het geld hard nodig. De enige steun die hij ontvangt in zijn leven is die van zijn zorgzame moeder, die wil dat haar zoon ergens gelukkig wordt. Zijn vader is een alcoholische nietsnut die het gezin reeds lang geleden in de steek liet. 

Stuart neemt - na voor de zoveelste keer als drankrijder opgepakt te zijn - een radicaal besluit. Hij laat alles achter zich en vertrekt naar Hollywood: voor een knappe en sterke vent als hij moet er daar vast iets te vinden zijn. Dat lukt maar moeizaam, voorlopig begint hij ergens in de keuken, maar uiteindelijk kan hij toch een keer zijn moeder bellen dat hij een rolletje heeft. In een reclame weliswaar, maar het is een begin. Helaas blijft het daar min of meer bij. 

Wanneer hij de mooie Carmen ontmoet, is hij bereid alles voor haar opzij te zetten. Alles? Ja, alles. Carmen is zeer gelovig en spendeert een groot deel van haar tijd en werk in de kerk. Stuart gaat steeds vaker met haar mee en ziet op een gegeven moment het licht: dit is zijn kans om eindelijk iets goeds te gaan doen. Hij besluit zich te laten dopen en laat het daar niet bij: hij besluit een priesteropleiding te gaan doen, ook al weet hij dat dit een relatie met Carmen in de weg zal staan. Een lange weg volgt, niet iedereen op de priesteropleiding is overtuigd van de goede bedoelingen van de voormalige vechtersbaas. Hij volhardt, studeert als een malle en komt ver, totdat het noodlot opnieuw toeslaat: er openbaart zich een spierziekte waardoor hij steeds minder kan. Uiteindelijk belandt hij zelfs in een rolstoel, maar dat weerhoudt hem er niet van zijn studie te willen afronden. Carmen steunt hem, zijn moeder steunt hem en zelfs zijn vader verliest iets van zijn harde schil. 

Met : Mark Wahlberg, Mel Gibson, Jacki Weaver, Teresa Ruiz


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...