vrijdag, oktober 14, 2022

The international - Tom Tykwer

The international op IMDb (6,5)
The International op Moviemeter (3,08)

Regisseur Tom Tykwer , die doet het bij mij altijd wel. Ook acteur Clive Owen kan ik altijd wel velen, onder dat stoere imago zit altijd een klein humoristisch tintje. Reden genoeg om deze thriller aan te klikken, een fijne wijze om de werkweek af te ronden. 

Ondanks dat "The International" aan alle kanten een formulefilm is, beklijft ie toch wel. Dat komt voor het leeuwendeel op het conto van Owen, die vakkundig de bijna uitgerangeerde Interpol-agent Louis Salinger speelt. Hij is een rauwdouwer, gaat recht op zijn doel af en dat wordt binnen de organisatie niet altijd gewaardeerd of, beter gezegd, op waarde geschat. 

Hij komt op het spoor van een grote wapenhandel via IBBC, een internationaal gerenommeerde bank met een als keurig bekend staand internationaal netwerk. Salinger wil meteen tot de kern maar wordt afgeremd door zijn leidinngevende Eleanor Whitman, die op haar beurt weer wordt tegengehouden door de hogere interpol-echelons die bang zijn om de reputatie van de bank aan de kaak te stellen.

Als er echter steeds meer slachtoffers rondom het schandaal vallen, krijgt Salinger meer speelruimte en schiet het al ras naar een vurige climax.

Met : Clive Owen, Naomi Watts, Armin Mueller-Stahl , Ulrich Thomsen

FIN - song : Tom Tykwer/Johnny Kimek - The International (end title)

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...