zaterdag, oktober 22, 2022

Normandie Nue - Philippe le Guay

Normandie Nue op IMDb (5,9)
 Normandie Nue op Moviemeter (2,53)

Lekker niemendalletje (pun intended) in de geest van oa Calendar Girls, met een klein linkje naar de actualiteit. Ja, ook de onze, het gaat over boerenprotesten, het gaat over uitgeknepen worden door industrie en supermarkt-inkooporganisaties. 

In het kleine Normandische dorpje Le Mele-sur-Sarthe heeft de boerenbevolking het zwaar. De burgemeester, zelf boer, steunt zijn bevolking aan alle kanten maar kan weinig voor ze doen: de overmacht van de industrie en de grootverdieners is te groot. 

Als er een Amerikaanse kunstenaar in de regio rondrijdt, besluit hij juist daar - in het grote open veld Champ Chollet - een van zijn befaamde kunstfoto's te willen maken. Grote composities met vaak honderden mensen, allemaal naakt. De burgemeester ziet aanvankelijk niets in het voorstel, maar komt al snel tot de conclusie dat de PR rond het project in het voordeel van de regio kan werken: de bevolking wordt immers toch al figuurlijk uitgekleed, waarom zouden ze dat dan niet letterlijk doen?

Geheel volgens beproefde filmformules is er uiteraard een hoop tegenwerking, zijn er love interests en onderlinge ruzies tussen de dorpelingen, maar het lijkt er uiteindelijk toch van te komen. Maar dan, dan wil opeens de kunstenaar niet meer. 

Met : Francois Cluzet , Toby Jones, Arthur Dupont, Gregory Gadebois

FIN - song : Fraction - Superposition

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...