vrijdag, maart 14, 2008

Dat geloof geloof je toch niet?

Twee artikelen inzake religie legden gisteren volgens mij alles uit. Zeggen volgens mij duidelijk dat religie verblindt. En om die reden onwenselijk is.

Ten eerste de katholieke kerk, Vaticaan, Rome. Bakermat van veel westerse problemen. Gisteren trad men naar buiten met de mededeling dat de zeven hoofdzonden gemoderniseerd zijn (wie ze niet kent, hij googele -aanvoegende wijs- naar de naam David Fincher).
Moderne tijden vragen om moderne zonden, zo meent Ratzi.
Prachtig, maar wat blijkt: in het nieuwe lijstje staan onder andere "zelfverrijking" en "pedofilie". En laten dat nou net twee punten zijn die de katholieke kerk gewoonweg geïnstitutionaliseerd heeft, als ware zij onvervreembaar recht van de kerk en de priester. Da's blind 1!

Dan de OIC, Organisatie Islamitische Conferenctie. Die doen een oekaze uit waarin zij melden dat ze gerust zien dat de NL-regering niet zelf achter de film staat, maar dat zij met die loutere mening niet voorkomt dat er "ernstige gevolgen dreigen voor NL als de film toch wordt vertoond". Het feit dat zij de 2e kamer verwijt de film niet gewoon te verbieden, is m.i. uit te ruilen met het feit dat de OIC haar volgelingen verbiedt om "ernstige gevolgen" te laten voortkomen uit vertoning van de film. BLIND 2.
Zolang Calimero gevoelens als "moslims zijn doelwit van vernedering, van een lastercampagne, steroetypering, discriminatie en intolerantie" hand in hand gaan met het vernederen van vrouwen, homo's, opsluiten van journalisten, zolang moet de moslim-kerk simpelweg de bek houden.

Geloof, nogmaals, is een eigen keuze: houd die dus voor jezelf en val eenieder die niet gelooft er niet mee lastig. Ga terug naar je boek!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Jij die nergens niet in gelooft hebt het er regelmatig over. Stop daar eens keer mee. Over de niet gelovigen kan je ook boeken vol schrijven.

begt zei

nee, daar stop ik niet mee. En wel omdat het geloof er altijd van uit blijft gaan dat het een argument op zich is (daar waar ongelovigen andere argumentatie moeten hebben om iets met een mening te kunnen).

dus helaas, je zult het hier blijven tegenkomen.

Anoniem zei

Huh, en dat geloof jij...;0)!
Peterter

begt zei

ja, en daarom kan ik dáár op aangesproken worden, peterter, en hoef ik me niet achter een boek te verschuilen... ;-))

Herr Meijer zei

Geloof is, net als roken en vlees eten, in ons mooie vrije land (hopelijk!) een keuze. Alle drie de dingen doet ik nauwelijks tot niet, en ik moet zeggen dat ik ook geneigd ben om er tegen te ageren.

Gemekker tussen mensen die denken dat juist hún geloof zaligmakend is vind ik vergelijkbaar met mensen die vinden dat 'lekker' als enig argument kan blijven staan tegenover honderd argumenten om geen vlees te eten, en verjaardagen die ik blijf vermijden omdat anderen (ook gij sinds kort weer, Begtus) vinden dat ze ongegeneerd mijn neus, kleding en humeur mogen verkloten met hun sigarettenstank.

Ik snap die anoniem wel (trouwens, stop dáár eens mee, met dat anoniem, anoniem), maar ik begrijp Begt vooral: het is niet makkelijk voor mensen zoals jij en ik om onze darlings te killen.

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...