woensdag, maart 12, 2008

Staakt, verworpenen der aarde

Hoewel iets van mijn sympathie begint weg te ebben, lag in eerste instantie mijn waardering bij de politie toen ze hun actie voor een beter salaris inzetten.
Ik denk dat ze op dit moment hun hand overspelen, maar ik snap heel goed dat er iets aan hun salaris moet worden gedaan.

zoals ik dat ook snap van de aangekondigde acties van de zorg en ook wel van de onderwijzers. Allemaal beroepsgroepen die niet zoals de mijne in de dienstverlenende sector zitten en daarmee dus onderwerp kunnen zijn van afknijpen door deze of gene overheid.

en zolang er dikbetaalde bestuurdersbonussen zijn, zolang er optieregelingen zijn, zolang er verenigingen van effectenbezitters zijn die een aanpak van topinkomens afdoen als "niet de juiste weg", zolang zat dit onvervreemdbaar recht van de nederlandse arbeider moeten worden ingezet.

Ik wacht op een hete lente, waarbij eindelijk weer eens iets aan een rechtvaardiger inkomensverdeling zal worden gedaan.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

......zolang er lieden zijn die jou betichten van een ontdek-je-plekje-spel. ja voor jullie daar een hete lente, hier is het al tropisch; maar voorlopig stormt het naar ik heb begrepen, ik geniet nog even van het Zwitserlevengevoel (zelf voor gewerkt zonder effecten of bonussen)en ga zo een import biertje halen.......

Anoniem zei

Ik ben benieuwd wanneer mensen in actie komen als het gaat om het onrecht van anderen buiten Nederland.
Voor verhoging van ontwikkelingshulpgelden
Als protest tegen ruilvoetverslechtering
Om de kwaliteit van de media op te eisen
Om de schendingen van mensenrechten te bestrijden
Om het milieu te redden
Om de wereldvrede nieuw leven in te blazen
Om...
Ach, we komen vooral in actie om onze eigen luxe positie nog verder uit te breiden.
[Zucht]
Er komen vast wel weer betere tijden. Na een hete lente misschien wel een verrassende zomer.

Peterter

Anoniem zei

Topbeloningen van bestuursvoorzitters moeten niet met wettelijke en fiscale maatregelen worden aangepakt. Dergelijke maatregelen zullen niet effectief zijn en het vestigingsklimaat negatief beïnvloeden. Nederland geldt als hekkensluiter met topbeloningen in Europa. Het gat tussen de typische bestuursvoorzitter en een typische fabrieksarbeider is het kleinst. Kunnen we ons niet beter druk maken om het salaris van een topvoetballer, radio-dj of showbizz-presentator die vaak meer verdienen dan een bestuursvoorzitter van een beursgenoteerde onderneming.

begt zei

@ANONIEM1: dan ben ik wel benieuwd waar jij nu zit, als het bij jou tropisch is!
dan heb je idd geen last van de oplopende gemoederen hier in NL
@peterter: uiteraard mee eens, maar het een sluit het ander niet uit. Wellicht zijn mensen eerder geneigd buiten hun grenzen te kijken zodra ze het zelf goed hebben.
@econoom: grof mee oneens, zolang diezelfde topbestuurders zich wel het recht toeeigenen om mee te beslissen/praten over salariseisen en cao-afspraken, over werkgelegenheid en banenplannen. Zolang ze zichzelf buitencategorie achten, moeten ze de bek houden over mensen die t minder makkelijk verdienen. (Zegt iemand die vindt dat we niet in een demo- maar in een econocratie leven)

Anoniem zei

Begt, wij dobberen nu bij St. Kitts & Nevis, en gaan een ander jacht ophalen op St. Maarten en brengen hem naar Key West, dat is "werk". Half april weer thuis

The Greatest Night in Pop - Bao Nguyen

The Greatest Night in Pop op IMDb (8,1)   The Greatest Night in Pop op Moviemeter (3,86) Nu al luid bejubelde documentaire over een van de b...