vrijdag, oktober 16, 2009

Exact

Wat nou "Kies exact"? Wat nou "glazen plafond".
Jarenlang al wordt ons voorgehouden dat meisjes er goed aan doen om flink hun best te doen op school zodat ze later zelfstandig een bestaan op kunnen bouwen en verzekerd zijn van een goede toekomst.

Het blijkt allemaal veel simpeler, meneer Darwin blijkt daar namelijk al voor gezorgd te hebben: het simpele overlevingsmechanisme van nageslacht als fokpremie zorgt voor een zorgeloze toekomst.
Laat je school je school, werk desnoods n paar uurtjes maar zorg vooral dat je een vent vindt waar je een aantal kinderen aftroggelt. Als het je niet meer bevalt, loop je gewoon weg en laat je de overheid regelen dat die kinderen jouw toekomst financieren: de man moet daar immers voor betalen. Díe heeft de kinderen gemaakt, dus zal daar n levenlang voor moeten boeten.

Ik zal mijn dochters niet te hard vallen als ze met slechte schoolresultaten thuiskomen, er is niets voor ze om zich zorgen over te maken... (nou ja, over hun vader dan misschien)

2 opmerkingen:

Frommel zei

Ik weet niet of het wel zo oke is om je dochters hier als afgetroggelt neer te zetten.

Wil ergens best snappen dat je boos bent, maar.....beetje cru Begt. Laat ze er buiten. Ook in jouw boosheid.

begt zei

ik had je "begrijpend lezen"vermogen hoger ingeschat, frommel, maar ok: dat is nu juist exact wat ik doe. en exact wat ik bedoel.
dat maakt het namelijk zo verdomde moeilijk:tegen hen de onbezorgdheid uitstralen die er aan de andere kant gewoon niet is, dat maakt het hard om ze in het gezicht te kijken. meer dan de helft slik ik in, ik loop continu op de tenen en bijt mn tong af. En dát is hard, dat is cru.

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...