maandag, oktober 19, 2009

Ondernemingsongezind

Dirk Scheringa haalt 700 miljoen weg bij zijn eigen bank als ie merkt dat ie in zwaar weer komt. Vraagt dan wel 100 miljoen van wouter bos om zijn bank te redden.

Multinationals blijken de staat jaarlijks maar liefst 16 miljard euro tekort te doen door het ontduiken van vennootschapsbelasting. Vragen dan wel via hun ijzerenheinen van VNO/NCW om een hogere pensioenleeftijd omdat zij de kosten van deze regeling niet meer kunnen dragen.

Eens te meer blijkt dat ondernemers hufters zijn, egoistische klootzakken die met meel in de mond maatschappelijke dingen zeggen maar ondertussen niet anders doen dan hun eigen kas spekken en hun eigen hachie redden.
Fuck de ondernemer! we moeten in dit land terug naar de klerk en de arbeider die we van oorsprong zijn.

8 opmerkingen:

sneeuw zei

Helemaal mee eens, maar was het geen 7 ton van die Scheringa.

begt zei

vast wel, maar ik vermoed dat er dan nog wel wat meer achter zit...

Anoniem zei

'Fuck de ondernemer! we moeten in dit land terug naar de klerk en de arbeider die we van oorsprong zijn.'

Ik voel me als ondernemer erg aangesproken en heb juist erg veel last van klerken en gemeente-arbeiders die hun werk te goed en serieus doen, maar zelden te betrappen zijn op ondernemer-zin. Met alle gevolgen van dien: paarse krokodillen, big brothers en eenheidsworsten.
Doe mij maar ondernemers in de goede zin des woords. Of de ondernemer die we van oorsprong zijn.

Peterter

Herr Meijer zei

Onze economische computer heeft misschien wel wat updates gehad, het is nu toch echt eens tijd voor een herstart.

Want de Peterters van deze wereld, waar we het van moeten hebben, raken geprikkeld van de vele regels-om-de-regels en ont-prikkeld door de ontransparantie en vooruitzichten.

Ondertussen neemt de overheidsdienaar atv-dag na cursusdag uit de staatsruif, bij een onacceptabel korte 36-urige werkweek, want o-o-o die overheid is zo belangrijk. Maar ondertussen werkt het elke vorm van fris initiatief tegen, geeft het visie en regie van nieuwbouwplannen uit handen aan projectontwikkelaars en kunnen die overheidsmedewerkers alleen maar zich verschuilen achter symboolpolitiek en verantwoordelijkheden afschuiven.

Laat iedereen maar weer verantwoordelijk zijn voor eigen gedrag en daden, dat zou al een behoorlijk stuk schelen.

Anoniem zei

Herr Meijer, dank voor de aanvullende onderbouwing! Ik ben het van harte eens.

Peterter

begt zei

al die ondernemers die zo graag zelfstandig willen zijn, daar mooie ideeen voor hebben maar vervolgens wel aankloppen voor opstartgeld, vervolgens weigeren om vennootschapsbelasting te betalen (ja, dat valt dan natuurlijk onder die verfoeilijke regeltjes), al die mensen die anderen uit de markt of uit een baan drukken om hun aandeelhouders maar tevreden te stellenl: het is me nogal een prijzenswaardig volk, die ondernemers.
en ondernemers in de goede zin des woords zijn net als christenen in de goede zin des woords, als communisten in de goede zin des woords, als vrijheid-van-meningsuitingsstrijders in de goede zin des woords: als je het plat leest, kloppen ze best maar in de praktijk gaat het altijd mis...

Anoniem zei

Tsja Begt, wordt dan maar nooit christen, ondernemer, communist, vrijheid-van-meningsuiting-strijder, en ... wat eigenlijk niet? O ja, blijf maar gewoon klerk of arbeider, dan komt het met de wereld misschien toch nog goed.

Peterter

begt zei

precies, peterter, dat is misschien ook gewoon wat ik wil zijn....

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...