dinsdag, september 28, 2010

Aan 't werk, Damocles!!

Het moet maar s gebeuren. Al meer dan drie maanden ligt de rechtse wurgslang in de hoek, hangt t rechtse zwaard boven t hoofd van wat eens een redelijk samenhangende maatschappij was.
Het vooruitzicht dat die samenhang gekliefd gaat worden door een zwaard dat bepaalt of je goed of fout bent, dat je vóór de ontmanteling van zorg en sociale zekerheid bent of tegen, dat je de kunstensector de nek om wilt draaien of juist behouden, dat je de ontwikkelingssamenwerking in zijn geheel gekilled wilt zien, op een beetje steun aan Israel na, of niet, dat je een aantal mensen in de hoek gezet wilt zien of juist erbij wilt betrekken; dát vooruitzicht hangt er nu zo lang dat ik vind dat het maar s moet gebeuren.

Kom op, rechtse fractievoorzitters: doe t nu eindelijk eens. Zet je schreden op het pad van je eigen rechtvaardigheid, dan kunnen wij weer s kijken wat er na de kruitdampen en puinhopen te repareren valt.

Geen opmerkingen:

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...